Az alábbiakban bemutatjuk legfontosabb teakertjeinket, azokat az ültetvényeket, ahonnan teáink származnak.
Fontosnak tartjuk, hogy minden partnerünk, vásárlónk nyomon követhesse a csészéjébe kerülő tea útját, tudja, honnan szállítjuk, hogy tudatosabban és biztosabban választhasson a hatalmas piaci kínálatból.
Kellemes látogatást kívánunk a kertekben!

Darjeeling

Észak-India Nyugat-Bengál tartományában, a Kanchenjunga lábánál található a világ egyik leghíresebb és mindössze 20.000 hektáron elterülő teatermelő területe. Siliguri és Darjeeling város között félúton, 1.000-1.300m magasságban található Castleton teakert, a város nyugati lankáin 1.500 m magasságig felnyúlva Risheehat és legmagasabban, 1.700 méteren Pussimbing ültetvényünk. Legújabb partnerünk, a csodaszép fekvésű Margaret’s Hope teakert.

* * *

Assam

Északkelet- Indiában, a Brahmaputra folyó két oldalán, 190.000 hektáron található a világ legnagyobb összefüggő teatermelő területe és legjobb hozamú ültetvényei, ahol a trópusi monszun klíma és a tökéletes terroir adottságok miatt évi 15-35 szedés is lehetséges. Teáinkat Jamirah, Sewpur és Ambika ültetvényekről szállítjuk Önnek, kizárólag ortodox megmunkálással.

* * *

Ceylon

Az Indiai-óceán piciny, csepp alakú szigete domborzati és klimatikus adottságai miatt területéhez képest hatalmas jelentőségű a világ teakereskedelmében, ahol 0-1.400 m magasságig történik teatermelés. A sri lankai ültetvényekkel és a termelést felügyelő Ceyloni Tea Szövetséggel (Ceylon Tea Board) különösen jó kapcsolatot ápolunk, ezért mindhárom jellemző termőterület ültetvényéről szállítjuk Önnek a teát. Kenilworth, Mattawakelle, Pedro, valamint Dimbula régió, biogazdálkodást folytató Harrington ültetvénye a legfontosabb partnereink. A Ceylon Tea Board minden teaszedési főszezonban mintát küld nekünk a termőterületekről, megkönnyítendő a választást.

* * *

Kína

Az ország hatalmas termőterületei és megszámlálhatatlan ültetvénye közül kritériumaink alapján kiválasztani a leg- megfelelőbbeket, nem volt könnyű feladat. Ezek közül mutatunk be néhányat. Oolong teáink egy része, például a híres Ti KuanYin, a Kegyelem Vas Istennője, a festői szépségű, buja növényzetű Anxiból érkezik, amelyet Kína tea fővárosának is neveznek. Fujian tartomány déli részén található, ahol a csapadékmennyiség és a páradús levegő egészen különleges teát nevel az ásványi anyagban gazdag talajon. Fujianból szállítjuk Ezüst Tű, Silver Needle teán- kat is. Wuyishan a legendák földje, Kína egyik legfestőibb tája. A szurdokok sziklafalain máig ott növekednek a teafa ősök, vagy ős teafák, melyek szigorú védelem alatt állnak. További teabeszállító kertjeink Anji, Anhui, Yunnan tartományokban találhatók.

* * *

Taiwan

Taiwan, az egykori Formosa szigete ma oolong teáiról híres, melyek közül a legkedveltebbeket a népszerű kiránduló desztináció Ali Shan, és a Körte- vagy Li Shan hegyeken nevelnek. Ültetvényeink 2.000 -2.600 m magasan találhatóak a hegyoldalban, ahol a jótékony párás, ködös klíma a cserjéket folyamatosan nedvesen tartja. A napi hőingás a hegyekben 20 oC is lehet, amely lassú növekedését, de vastag, lédús tealeveleket eredményez.

* * *

Japán

Az ország egyik legrégebbi, eredeti teatermelő területe Uji, amely ma már Kyoto város déli peremkerülete. A tea- árnyékolás és a porított tea technikája itt került évszázadok alatt tökéletesítésre, amelyről a 17. században a kalandor-kereskedő, Joao Rodrigues részletesen megemlékezett úti beszámolójában. Ez a terület szállítja hagyományosan Tokyoba, a császári udvarba a teaszertartások matcha teáját. Ujiból egészen kimagasló minőségű matcha és gyokuro teáink érkeznek. A szubtrópusi Japánnal Kyushu szigetén lehet megismerkedni, ahol a hatalmas ültetvényeken ultramodern, japán precizitással gyártott gépekkel folyik a teaszüret, amely alkalmazkodva a klímához, már áprilisban elkezdődik. Magas minőségű sencháink és kabusechánk érkeznek Fukuoka és Kagoshima teatermelő területekről.

* * *

Dél-Afrika

A Fokvárostól 250 km-re található Cederberg hegység és a világ rooibos termelése mára egybeforrt. A híres fokföldi vegetáció ad otthon az endémikus fynbos fajoknak, proteáknak, erikáknak, liliomféléknek és rekettyeféléknek, amelyek közül a legismertebb képviselő a rooibos, amely évmilliók alatt tökéletesen alkalmazkodott a helyi zord klímához. Szigorúan vegyszermentes, fenntartható fejlődés elvét követő ültetvényeinkről szállítjuk Önnek rooibos és honeybush (mézbokor) teáinkat.

* * *

Dél-Amerika

Az ilex paraguaiensis fa őshonos Paraná és Paraguay folyók vízgyűjtőjén, Argentína északkeleti részén, Paraguay és Uruguay területén, ahol levelét a helyiek yerba maté néven fogyasztják. Maté ültetvényeink Argentína trópusi éghajlatú Misiones tartományában találhatók. Az Andok hegyoldalairól és Paraguay magasabban fekvő területeiről származik a gyógyhatással bíró fakéreg, a lapacho, amelyet a max. hatóanyag koncentrációval rendelkező, 40 évnél idősebb fákról szállítunk.

* * *